Het ontstaan van de Foundation

Geschreven door Robin van Wees op 23 januari 2015:

Het mooiste wat je als mens kunt doen is een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Een bijdrage met als doel er een mooiere plek van te maken om op te leven. Een wereld waarop ieder mens een fijn, gezond en gelukkig leven kan leiden. Een wereld waarin ieder individu gelijke kansen heeft en zich volledig kan ontwikkelen om haar of zijn passie te leven en om daarmee óók weer een bijdrage te leveren aan de wereld.

Resi SmitResi Smit

In oktober 2014 vertelde Resi mij dat zij ziek was.
Begin januari heb ik aan Resi een brief geschreven. Een fragment:

“Waar we het over gehad hebben, is dat jij voor mij heeeeel erg belangrijk bent geweest in het gaan geven van massagecursussen. Jij hebt mij gestimuleerd om dit ‘werk’ te gaan doen en inmiddels is het mijn belangrijkste bezigheid. Je hebt daarmee dus echt een groot verschil gemaakt in mijn leven! Jij was ook deelnemer één van cursus één op 12 en 13 maart 2005.

Het lesgeven vind ik nog steeds fantastisch. Iets prachtigs waarmee ik een verschil kan maken in het leven van iemand anders. Iedereen die leert masseren, leert namelijk een vaardigheid waarmee zij of hij altijd iets fijns kan geven aan ieder ander. Hoe mooi is dat!

Ook wil ik op een andere manier een bijdrage gaan leveren aan een betere wereld. Mijn doel is om eerst 5% en later 10% van de winst uit mij bedrijf te schenken aan het goede doel. Maar dat wil ik dan bijvoorbeeld niet zomaar even overmaken op giro 555.

Nee, ik wil zelf bepalen waaraan het geld op de beste manier besteed kan worden. Ik denk bijvoorbeeld aan projecten waarmee kansarme vrouwen en meisjes in derde wereld landen scholing krijgen en een vak leren. Waarmee óók zij weer een verschil kunnen maken.

Ik heb het nog niet allemaal helder en het is ook nog lang niet allemaal uitgewerkt. Mijn doel is wel helder en concreet: een foundation oprichten om daarmee een bijdrage te leveren aan een mooiere en betere wereld.

Mijn vraag aan jou is: hoe zou je het vinden als deze foundation jouw naam draagt: “Resi Smit Foundation”?

Mij lijkt het heel erg mooi om jouw naam, die voor mij zó verbonden is aan de cursussen, voort te laten bestaan op deze manier.”

Haar antwoord

Het was erg spannend om dit te vragen, omdat ik niet goed wist hoe het zou overkomen. Haar antwoord heeft mij tot tranen toe geroerd:

“Wat het zo bijzonder maakt voor mij is dat ik jou heb leren kennen doordat ik ooit op de Schans terecht ben gekomen om een vrouwengroep te gaan doen in het Vakantie Avontuur.
Vrouwengroepen hebben daarna in mijn praktijk altijd een belangrijke plaats ingenomen als onderdeel van mijn werk en ik heb die met veel liefde en passie gedraaid.
Vrouwen met elkaar verbinden en ze terug in hun vrouwelijke kracht zetten heeft mij altijd veel voldoening geschonken.
Dat jij onze twee passies samen weet te brengen, het milieu erbij betrekt en vraagt of je daar mijn naam aan mag verbinden ervaar ik als een grote eer.
Dus lieve Robin, zeg ik volmondig JA tegen jouw voorstel!”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Op 22 januari 2015 is Resi overleden.

Afscheid nemen doet pijn en vraagt tijd en ruimte om te rouwen, met alles wat daarbij hoort.

Ik ben onbeschrijfelijk dankbaar dat ik met haar “JA” de Resi Smit Foundation mag stichten. De eerste stapjes zet ik vandaag met de tranen in mijn ogen én met de belofte dat ik er iets moois van ga maken!

Toegevoegd september 2015:

Op 9 september 2015 is in Kaatsheuvel de stichting officieel opgericht bij de notaris en daarmee is de Resi Smit Foundation een feit! We voelen ons dankbaar en zijn enorm blij dat we deze eerste mijlpaal hebben bereikt! Onze focus ligt nu op het werven van fondsen ofwel het inzamelen van geld. Ook onderzoeken we welke projecten in aanmerking komen voor ondersteuning.

Alle hulp voor de stichting is welkom, dus voel je vrij om contact met ons op te nemen via de contactpagina.

Resi Smit Foundation

Het logo van de praktijk van Resi

Kuan Yin
Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

De lay-out van deze website is gebasseerd op haar website.